الخميس، 20 مايو 2021

طريقة عمل بيكاتا الدجاج بالمشروم والكريمةمقدم من الشيف عبير سيد




مده التحضير:10دقايق


مده الطهى :20دقيقه


المقادير


500جرام صدور دجاج


250جرام مشروم فريش او معلب


بصله مقطعه شرايح او مفرومه


4ملاعق طعام زيت


ملعقة طعام زبده


ملعقة طعام دقيق


نصف ملعقة صغير ثوم مفروم


ذرة ملح 


ذرة فلفل اسود او ابيض


مكعب مرقه دجاج


نصف كوب ماء ساخن


كوب كريمه طهى 

(بديل الكريمه كوب حليب *ملعقة طعام قشطه بلدى)


طريقه التحضير


نتبل صدور الدجاج بالملح والفلفل ونقلبهم مع بعض جيدا

 نحضر مقلاة  ونضيف  الزبده والزيت وعند ذوبان  الزبدة نضيف صدور الفراخ ونحمرها جيدا فى الزبده والزيت ثم نضيف البصل والثوم فى نفس المقلاة اللى تم تحمير الفراخ ونقلبهم جيدا حتي البصل يتبل .

ثم نضيف المشروم ونقلبه مع البصل ونقلب حتي االمشروم يتبل نضيف ملعقة الدقيق ونقلبهم مع بعض نضيف مكعب المرق ونضيف نصف كوب الماء الساخن والكريمه والفراخ ونقلبهم جيدا ونتركهم  غلوتين مع بعض على النار ونطفئ النار 


مراجعه نسرين مشعل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

تكريم متميز من بوابة مصر الحدث إلى رائدة الأعمال التونسية ومديرة ألماس بشركة أرفيا: ليلى الكافى !!

  كتب : حمدى محمد  تم النشر بواسطة:عمرو مصباح  تكريم متميز من بوابة مصر الحدث إلى رائدة الأعمال التونسية ومديرة ألماس بشركة أرفيا: ليلى الكا...