الخميس، 4 أكتوبر 2018
بيتزا القطه من الشيف حسن كمال
بيتزاالقطة بالخضار مقدم من الشيف/حسن كمال حسين مدة التحضير 30 دقيقة ومدة الطهى 10 دقيقة المقادير :
كيلو دقيق
كيس خميرة فورية
نصف ملعقة صغيرة ملح
ربع كوب زيت ذرة ويفضل زيت زيتون
اثنين كوب ماء للعجن اوحسب حالة العجين
ملعقة كبيرة سكر
للحشو :
ربع كوب فلفل احمر وفلفل اصفر مقطع شرائح صغيرة
جبنة موتزاريلا
طماطم كريز
طريقة
فى طبق تخمر الخميرة بربع كوب ماء دافئ والسكر وتقلب وتترك تخمر ويوضع الدقيق فى طبق العجن ويوضع علية الملح والزيت والخميرة بعد ان تكون تخمرت ويوضع الماء بالتدريج ويقلب الدقيق حتى تصير عجينة متماسكة ولينة وتغطى وتترك فى مكان دافئ حتى تخمر ويتضاعف حجمها
لعمل الصوص :
كوب عصير طماطم - ثلاث فصوص ثوم - اثنين ملعقة زيت زيتون - ملعقة كبيرة سكر - ملعقة صغيرة زعتر ناعم - ملح - فلفل
تفرد العجينة بعد التخمر على سطح مستوى بسمك سم ونصف وتقطع بقطاعة او بكباية وتشكل على شكل قطة او اى شكل تحبية وتوضع فى صينية مدهونة زيت ثم يوضع عليها قليل من الصوص ثم الجبن والفلفل الاخضروالطماطم وتوضع على الوجة ( حسب الرغبة) سمسم وتدخل الفرن لمدة عشر دقائق لتسوى وتقدم ساخنة وبالهنا والشفا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى
كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...
-
بيكاتا لوبزا مقدم من الشيف محسن المعماري مدة التحضير 10دقائق مدة الطهي 20 دقيقه المقادير 350 غم صدور دجاج 1 بصله 2 ملعقة مشروم 1م...
-
كتب / حمدى محمد فرش الميك اب ايه الفرش الى لازم تكون عندك قبل ما اقولكو اشكال الفرش واستخدماتها هقولكو انوعها علشان تعرفو الفرق واستخ...
-
ميادة مرزوق كتب : حمدى محمد ميادة مرزوق فنانه متميزة فى فنون التجميل والميكاب تحدثت ميادة قائلة : انا اسمي ميادة محمد ...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق