الاثنين، 20 مايو 2019

ألذ بطه وأطعم جلاش وأطيب باذنجان مخلل من شيفتنا الجميله مها إبراهيم

كتبت عايده السحراوي
اسم الوصفه: بطه وجلاش ومخلل باذنجان
مقدمه من : مها إبراهيم
مده التحضير :  60دقيقه
مده الطهي :   90دقيقه
المكونات والطريقه

البطه تتغسل جيد جدا بالملح والخل تترك
 فتر ه ونشطفها جيدا

نسلقها في ماء مغلي عليه بصله ورق لوري حبهان
 ملح فلفل وجزره مبشوره وطماطمايه لمده
ساعه ونصف
ننشلها تبرد معلقه عسل نحل ومعلقه صلصه ومعلقه زيت ملح وفلفل وندهنها وتدخل تحت الشوايه وبالهنا

الجلاش
ربع كيلو لحمه مفرومه متعصجه ببصله وملح وفلفل وكمون بسيط وكزبره ناشفه بسيط وبابريكا
لفه جلاش
صينيه مدهونه ذبده وكل ورقه ندهن خمس ورقات نضع اللحمه ونضع خمس ورقات جلاش تاني وندهن كل ورقه
تدخل التلاجه نصف ساعه ونقطعها نصف كوب لبن دافئ مع بيضه وملح وفلفل  نقلب ونضعه علي الوجه تدخل الفرن الرف الوسط نصف ساعه نطفي نشغل الشوايه ياخد لون وصحه وهنا

الباذنجان
نقليه في الزيت
تتبيله في الكبه توم شطه خضراء وشطه حمراء وشويه بقدونس كمون ملح شطه ناعمه كزبره ناشفه  نضرب ثم نضيف شويه خل وزيت ولمون نقلب ونحشي وصحه وهنا

التحضير ساعه

الطهي ساعه ونصف

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...