الخميس، 4 فبراير 2021

طريقة عمل الفايش صعيدي


 مقدمه من الشيف حنان ركابي

طريقة عمل الفايش صعيدي

المقادير 

سمسم 

لبن

ملح

معلقة كركم

دقيق

2كوب سمن 

ماء

طريقة التحضير

قبله العجن بيوم نجيب علبه به لبن ساخن ونضع عليه السمسم نقفله ونضعه في مكان دافئ حتي تخمر وتاني يوم نحضر الخميره السمسم علي كوب دقيق وكوب ماء ساخن ويترك ساعة حتي تخمر تاني اول ما تخمر هنجيب كمية الدقيق وذرة ملح ومعلقة كركم ونضيف عليه الخمير ويعجن ثم نضع السمن ونعجن ويترك حتي يرتاح ونقطع صوابع علي الصواني ثم يخمر ثم يوضع في الفرن حتي السوي ويخرج ويوفصص كل صوباع لوحده ثم يوضع مره آخر علي الصواني ثم يدخل الفرن هيخرج مقرمش وجميل وبالف هنا 

تحياتي شيف حنان

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...