السبت، 13 فبراير 2021

طريقة طاجن أرز معمر بالكبد والقوانص وطاجن بطاطس


مقدم من الشيف عبير سيد

مده التحضير: 30 دقيقه

مده الطهى: 30 دقيقه


مقادير الكبد والقوانص

نصف كيلو كبد وقوانص

بصله مقطعه قطع صغيره

نصف معلقه صغيره بهارات

ربع معلقه صغيره فلفل أسود

ربع معلقه صغيره قرفه

ملح

4معالق كبيره زيت

معلقه كبيره عصير ليمون

الطريقه

نغسل الكبد والقوانص كويس جدا ونرش عليها معلقه عصير الليمون علشان تمنع الزفارفه وبعد كده نجيب حله ونحطها على النار وننزل بحوالى 4 معالق زيت وبعد كده ننزل بالكبد والقوانص ونسبها على نار هاديه لحد ما تنزل ميتها والميه تتبخر وننزل بالبصله والبهارات والفلفل الاسود والقرفه والملح ونقلبهم مع بعد ونسبهم على النار حوالى 10 دقايق ونطفى النار


مقادير الارز المعمر

3كوب أرز مصرى مغسول

3كوب لبن

كوب ميه

2معلقه كبيره زبده أو سمنه

2معلقه كبيره قشطه

رشه فلفل أسمر 

مكعب ماجى

الطريقه

نجبيب حله وننزل باللبن والزبده والميه والفلفل  والماجى ونحطهم على النار لحد قرب الغليان وبعد كده نجيب طاجن وننزل بالكبد والقوانص والارز ونقلبهم مع بعض وبعد كده ننزل باللبن والقشطه وندخله الفرن فى الرف اللى تحت لمده نصف ساعه أو لحد ما يستوى


مقادير طاجن البطاطس

4حبات بطاطس مقطعه شرايح

4حبات طماطم

معلقه كبيره صلصه

معلقه كبيره سمنه

معلقتين زيت

بصله مقطعه شرايح أو مبشوره

ربع معلقه صغيره ثوم مفروم

مكعب ماجى

رشه ملح وفلفل أسود وبهارت

ممكن تقطعى حبه طماطم شرايح وتحطيها على الوش(اختيارى)

الطريقه

نضرب الطماطم مع الصلصه ونصف كوب الميه فى الخلاط وونصفيها كويس وبعد كده نحطها فى طبق غويط وننزل بالسمنه والزيت والماجى والملح والفلفل الاسود والثوم ونقلبهم مع بعض وننزل بيهم على البطاطس وندخلها الفرن فى الرف اللى تحت لحد ما تستوى


ملاحظه

أنا بسخن الطاجن فى الفرن الاول قبل ما أحط فيه أى حاجه علشان لما ادخله الفرن الاكل يستوى بسرعه علشان الطاجن بياخد وقت على ما بيسخن فى الفرن

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...