الأربعاء، 25 أغسطس 2021

طريقة عمل الديك الرومي المشوي مقدم من شيف / أمينة رياض


 

 

مده التحضير يوم كامل 

مدة الطهي ساعتين ونصف 

المقادير 

نجيب ديك رومي واللي في الصوره ده وزنه 8كيلو بعد مانضفه كويس من الريش الرفيع نغسله بمايه كويس اوي منجوه ومن برا ومن جوه الطبله اللي تجنن نجيب ملح خشن وندعكه كويه من جوه ومن برا ونسيبه شويه يصفي دمه بعدين نشطفه كويس وندعكه مره تانيه بالخل ونشطفه معلش هو هياخد وقت شويه في تنضيفه علشان ميبقاش زفر كويس كده .

تعالو بقي نعمل الخلطه بتاعته اللي تجنن

بصل كتير مبشور ناعم .ملح.فلفل.توم بودر .بصل بودر.بشره جوزة الطيب .بهارات فراخ .صلصه جاهزه .عسل ابيض تمام كدا خلطنا كل ده مع بعض نحطه في مصفه بقي سلك ونصفيه نجيب بفي الديك الرومي المحترم بتاعنا ونحشيه بالخلطه الجامده دي ونسيبه ليله علي رف التلاجه وتاني يوم نكتف الديك ونجيب سرنجه وفاكرين البصل اللي صافيناه نجيب الميه بتاعته ونحقن الديك من كل حته فيه  ونلفه بالفويل وندخله الفرن وبعد ساعتين نكشفه ونسيبه في الفرن نص ساعه💖.

وبالف هنا

مراجعة 

أميرة صيام

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...