مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
كوب ونصف دقيق
٦بيضات
كوب سكر بودره
فانيليا
ملعقة طعام محسن جيل
نصف ملعقه صغيره بيكينج بودر
قليل من الملح
مقادير التزيين
ربع كيلو كريم شانتيه
جناش شيكولاته
كرسبي شيكولاته
لون احمر
اناناس فريش او كمبود
طريقه التحضير
وضع البيض والسكر والفانيليا ومحسن الجيل وملح ويتم الخفق جيدا حتي تضاعف الكميه ويصبح القوام كريمي
يوضع نصف ملعقة بيكينج بودر علي الدقيق ويتم نخله مرتين
ونضع الدقيق علي الخليط على مراحل والتقليب من تحت لفوق
نحضر صينيه مقاس٢٤ علي شكل قلب
ووضع ورق زبده ووضع الخليط
توضع في فرن مسبق التسخين علي درجة حرارة ١٨٠ من ٣٥ الي ٤٠ دقيقه
بعد خروج الاسبونش من الفرن
يفضل ترك الاسبونش لليوم التالي
للتزين
يتم تقطيع الاسبونش الي ثلاث او اربع طبقات ثم وضع الكريم شانتيه بين الطبقات وتجليسهامن الخارج
نضع لون احمر علي جزء من الكريمه
حتي يصبح لونه احمر ونشكل بكيس الحلواني كما بالشكل ونضع داخله شرائح الاناناس
ثم صب جناش الشيكولاته علي الجزء الاخر من التورته
والتزيين بالكرسبي كما بالشكل بكل سهوله
مراجعه نسرين مشعل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق