الجمعة، 4 يونيو 2021

طريقة عمل تورتة على شكل قلب مقدمه من الشيف آمال وهبة




مدة التحضير  ٣٠ دقيقة 

 

المقادير 


كوب ونصف دقيق


٦بيضات


كوب سكر بودره


فانيليا


ملعقة  طعام محسن جيل


نصف ملعقه صغيره بيكينج بودر


قليل من  الملح


مقادير التزيين


ربع كيلو كريم شانتيه


جناش شيكولاته


كرسبي شيكولاته  


لون احمر


اناناس فريش او كمبود


طريقه التحضير 


وضع البيض والسكر والفانيليا ومحسن الجيل وملح ويتم الخفق جيدا حتي تضاعف الكميه ويصبح القوام كريمي

يوضع نصف ملعقة بيكينج بودر علي الدقيق ويتم نخله مرتين

ونضع الدقيق علي الخليط على مراحل  والتقليب من تحت لفوق

نحضر صينيه مقاس٢٤ علي شكل قلب

ووضع ورق زبده ووضع الخليط 

توضع في فرن مسبق التسخين علي درجة حرارة ١٨٠ من ٣٥ الي ٤٠ دقيقه

بعد خروج الاسبونش من الفرن

يفضل ترك الاسبونش لليوم التالي

 للتزين

يتم تقطيع الاسبونش الي ثلاث او اربع طبقات ثم وضع الكريم شانتيه بين الطبقات وتجليسهامن الخارج

نضع لون احمر علي جزء من الكريمه

حتي يصبح لونه احمر ونشكل بكيس الحلواني كما بالشكل ونضع داخله شرائح الاناناس

ثم صب جناش الشيكولاته علي الجزء الاخر من التورته

والتزيين بالكرسبي   كما بالشكل بكل سهوله


مراجعه نسرين مشعل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...