السبت، 5 يونيو 2021

طريقة عمل صينيه سمك بالبطاطس فى الفرن مقدمه من الشيف عبير سيد


 

طريقة عمل صينيه سمك بالبطاطس فى الفرن مقدمه من الشيف عبير سيد 


مده التحضير: ٣٠ دقيقه


مدة الطهي ٦٠ دقيقة 


المقادير


4سمكات مكريل


للتتبيله


2حبه طماطم


2 حبه فلفل رومى


1حبه فلفل حامى (اختيارى)


4ملاعق طعام صلصه


ملعقة طعام   ثوم مفروم


3ملاعق طعام  عصير ليمون


3 ملاعق طعام  خل


ملعقه صغيره من كمون 


  كزبرردة ناشفه 


 بابريكا 


 ملح


ربع كوب صغير زيت


3 عود كزبرى حضراء مقطعه رفيع


للفرش فى الصينيه


4حبات بطاطس مقطعه حلقات رفيعه


2حبه طماطم مقطعه شرائح 


2حبه فلفل رومى مقطع شرائح 


جزره مبشوره


طريقه التحضير  


ننظف السمك   من جوه ونغسله  ونعمله فتحات من الجنبين

نفرم الطماطم والفلفل الرومى والثوم فى الكبه بعد ما نفرمهم نضفهم على صلصله الطماطم والزيت وعصير الليمون والخل والكزبرى الخضراء ونضيف عليهم الملح والكمون والكزبرى الناشقه والبابريكا ونقلبهم كلهم مع بعض وناخذ نضف التتبيله دى ونحشى غيها السمك من جوه ومن بره


نحضر صينيه ونفرد فيها البطاطس والفلفل الرومى والطماطم التي حضرناهم  شرائح  والجزره المبشوره ونضيف عليهم النصف التانى من التتبيله

ونقلبهم كويس مع بعض ثم نرص عليهم السمك ونغطى الصينيه بورق فويل وندخلها الفرن ساخن مسبقا فى الرف الوسطانى لمده ساعه الا ربع واخر ربع ساعه نرفع ورقه الفويل من على الصينيه ونسبها كمان ربع ساعه لحد ما السمك ياخد لون وتخرج من الفرن


مراجعه نسرين مشعل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...