طريقة عمل صينيه سمك بالبطاطس فى الفرن مقدمه من الشيف عبير سيد
مده التحضير: ٣٠ دقيقه
مدة الطهي ٦٠ دقيقة
المقادير
4سمكات مكريل
للتتبيله
2حبه طماطم
2 حبه فلفل رومى
1حبه فلفل حامى (اختيارى)
4ملاعق طعام صلصه
ملعقة طعام ثوم مفروم
3ملاعق طعام عصير ليمون
3 ملاعق طعام خل
ملعقه صغيره من كمون
كزبرردة ناشفه
بابريكا
ملح
ربع كوب صغير زيت
3 عود كزبرى حضراء مقطعه رفيع
للفرش فى الصينيه
4حبات بطاطس مقطعه حلقات رفيعه
2حبه طماطم مقطعه شرائح
2حبه فلفل رومى مقطع شرائح
جزره مبشوره
طريقه التحضير
ننظف السمك من جوه ونغسله ونعمله فتحات من الجنبين
نفرم الطماطم والفلفل الرومى والثوم فى الكبه بعد ما نفرمهم نضفهم على صلصله الطماطم والزيت وعصير الليمون والخل والكزبرى الخضراء ونضيف عليهم الملح والكمون والكزبرى الناشقه والبابريكا ونقلبهم كلهم مع بعض وناخذ نضف التتبيله دى ونحشى غيها السمك من جوه ومن بره
نحضر صينيه ونفرد فيها البطاطس والفلفل الرومى والطماطم التي حضرناهم شرائح والجزره المبشوره ونضيف عليهم النصف التانى من التتبيله
ونقلبهم كويس مع بعض ثم نرص عليهم السمك ونغطى الصينيه بورق فويل وندخلها الفرن ساخن مسبقا فى الرف الوسطانى لمده ساعه الا ربع واخر ربع ساعه نرفع ورقه الفويل من على الصينيه ونسبها كمان ربع ساعه لحد ما السمك ياخد لون وتخرج من الفرن
مراجعه نسرين مشعل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق