طريقة عمل طاجن المحلات المكرونة باللحمة المفرومة مقدمه من الشيف هدي نور الدين
مدة التحضير ١٥ دقيقه
مدة الطهي ٢٥ دقيقه
المقادير
نصف كيلو مكرونه قلم
نصف كيلو لحمه مفرومه
نص كيلو بصل مكعبات صغيره
فلفل حار مفروم ناعم
فص توم مفروم
ملعقه طعام زيت
ملح فلفل اسود ناعم
كزبرة ناشفه
بهارات لحمه بابريكا
ذره سكر
لصوص الطماطم
لتر عصير طماطم
كوب ماء مغلي
ملعقتين طعام صلصة طماطم
ملعقة طعام توم مفروم
ملعقه طعام زيت
ملح فلفل اسود ناعم
شطه
كمون ناعم
كزبرة ناشفه
بابريكا
ذرة سكر
الدقه
ملعقه صغيره توم مفروم
كزبرة ناشفه
ملح
كمون
ملعقه طعام خل
ملعقه طعام عصير ليمون
نصف كوب ماء مغلي
ملعقه طعام زيت
طريقة التحضير
وعاء علي النار اضع الزيت ثم البصل و عليه رشه ملح و اقلب ثم التوم و الكزبرة الناشفه و الفلفل المفروم و أضيف اللحمة المفرومة
و اقلب جيدا و ذره السكر و التوابل و الملح و أتركها حتي تنضج و أرفع من علي النار
لتحضير صوص الطماطم
اضع وعاء علي النار اضع الزيت ثم التوم المفروم حتي يصبح لون دهبي فاتح اضع كزبرة ناشفه ثم عصير الطماطم و الماء المغلي و الصلصه و ذره السكر و التوابل و أتركها تغلي غلويتين و يكون الصوص خفيف حتي يساعد على تسويه المكرونة و أرفع من علي النار و اضع ملعقه من الدقه
لتحضير الدقه
وعاء علي النار اضع الزيت ثم التوم المفروم ثم الكزبره و اقلب ثم الخل ثم الماء المغلي و اضع التوابل غلوه و أرفع من علي النار ثم اضع عصير الليمون
لتحضير الطواجن ادهنهم زيت بسيط ثم طبقه من اللحمه المفرومه المعصجة ثم المكرونه من الكيس علي طول بدون سلق
ثم صوص الطماطم و يغطي المكرونه جيدا
ثم اغلف الطواجن بالفويل جيدا و تدخل الفرن مسخن مسبقا درجه حراره 200 درجه لمده ٢٥ دقيقه على الرف الوسط
اول ما تطلع ودي تكه مهمه بتفرق في الطعم اسقي الطواجن بمعلقه طعام واحده لكل طاجن من الدقه الجميله
ثم أترك الطواجن تهدي من الحراره و تقدم في اطباق التقديم
مراجعه نسرين مشعل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق