الثلاثاء، 18 مايو 2021

طريقة تحضير تورته نصف فانيليا ونصف شيكولاته


مقدمه من الشيف امال وهبه


مدة التحضير ٣٠ دقيق


مده الخبز ٣٥ دقيق


والتزين ٤٠دقيقه


مقادير  الاسبونش


نصف كيلو اسبونش جاهز


٦بيضات


فانيليا


ملعقه طعام محسن جيل


نصف كوب ماء


طريقة التحضير 

تخفق كل المكونات بالمضرب الكهربي او العجان حضر صينيه ٣٠×٣٠ونضع فيها ورق زبده ثم يصب العجين ويدخل الفرن مسبق التسخين علي درجة حراره ١٨٠ لمدة ٣٥ دقيقه

مكونات التزيين


كريم شانتيه


جناش شيكولاته (شيكولاته خام مذابه في قليل من اللبن علي بخار الماء)


كريز


كرسبي ابيض وبني


شيكولاته احجار ملونه


ورده


طريقة التزيين

تقسم كيكة الاسبونش ٣ او ٤ طبقات وبين كل طبقه طبقة كريم شانتيه ثم نجلس التورته كلها بالكريمه

ونقسمها الي نصفين

احدي النصفين  نصب الشيكولاته المذابه

والنصف الاخر بكيس الحلواني نزينها 

والتزين بالكرسبي والكريز والاحجار كما بالشكل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...