مقدم من الشيف سما محمود
المقادير
ثوم
ملعقة طعام كمون
ملعقة طعام كزبره جافة
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة طعام فلفل اسود
ملعقة طعام توم بودره
ملعقة صغيرة جوزة الطيب
ليمونة
زجاجه سفن اب
برطمان زجاجي ممكن استقبال علبه
نصف كيلو كبده
فلفل اخضر واحمر
ملعقة صغيرة زيت
طريقة التحضير
نحضر الثوم ونفرمه مثل حبات السمسم باستخدام السكينة وليست المفرمة
ونحضر البرطمان الزجاجي ونضع فيه المكونات التالية
التوم والكمون والكزبرة الجافة والتوم البودرة والملح والفلفل وجوزة الطيب ونعصر الليمونه ونضع نصف الليمونه المعصوره في البرطمان
ونضيف المكون السري السفن اب ونقلب جيدا ويجب التأكد أن المكونات كلها تجانست مع بعضها
ثم نحضر مقلاة أو جريل ونضع ملعقة صغيرة زيت وعندما يسخن الزيت نضيف الكبده ثم نشوحها علي النار ثم نضيف بربع البرطمان
ونقلب جيدا ثم نضيف بالفلفل الالوان
ثم تغرف في سندوتشات أو طباق التقديم
مراجعه نسرين مشعل
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق