الثلاثاء، 18 مايو 2021

طريقة عمل كبدة اسكندراني




مقدم من الشيف سما محمود



المقادير


ثوم


ملعقة طعام كمون


ملعقة طعام  كزبره جافة


ملعقة صغيرة ملح


نصف ملعقة  طعام  فلفل اسود


ملعقة طعام توم بودره


ملعقة صغيرة  جوزة الطيب


ليمونة


زجاجه سفن اب


برطمان زجاجي  ممكن استقبال  علبه 


نصف كيلو كبده 


فلفل اخضر واحمر


ملعقة صغيرة  زيت


طريقة التحضير


نحضر الثوم ونفرمه مثل حبات السمسم باستخدام السكينة وليست المفرمة

ونحضر البرطمان الزجاجي ونضع فيه المكونات التالية

التوم والكمون والكزبرة الجافة  والتوم البودرة والملح والفلفل وجوزة الطيب ونعصر الليمونه ونضع نصف الليمونه المعصوره في البرطمان

ونضيف المكون السري السفن اب ونقلب جيدا ويجب التأكد أن المكونات كلها تجانست مع بعضها

ثم نحضر  مقلاة أو جريل ونضع ملعقة صغيرة زيت وعندما يسخن الزيت نضيف الكبده ثم نشوحها علي النار ثم نضيف بربع البرطمان

ونقلب جيدا ثم نضيف بالفلفل الالوان 

ثم تغرف في سندوتشات أو طباق التقديم


مراجعه نسرين مشعل

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...