الاثنين، 10 سبتمبر 2018
وصفات المدارس المفيده فطائر السبانخ من المبدع الشيف وفاء حسني
صباح الخير علي كل اللي منورين صفحتي
النهاردة حنعمل مع بعض فطاير بالسبانخ والموتزريلا
المقادير :
كيلو دقيق
معلقة كبيرة خميرة
معلقة صغير بيكنج بودر
اربع بيضات
ربع معلقة صغيرة ملح
٣٠جرام سكر
نصف كوب ماء دافيء
كوب زبادي
اربع معالق لبن بودر
ماء حسب الحاجة للعجن
٥٠جرام زبده وزيهم زيت
معلقة قهوة سريع الزوبان مذوبه في نصف كوب ماء
نصف كوب من السمسم الابيض
نصف كوب موتزريلا
سبانخ سوتيه
الطريقة:
قلبي المواد الجافة كلها مع بعضها وتكوني مخمرة الخميرة في ماء دافي وضعيها علي الخليط في العجان وضيفي البيض عليهم واحده واحده مع الاستمرار في العجن وضيفي الزبادي واخر حاجه ضيفي المواد الدهنية والماء ضعيه شوية بشويه لحد العجين ما يحتاج. واستكري في العجن مدة لاتقل عن ١٥دقيقة حتي يصبح العجين ملمسمه ناعم وناصع البياض علشان العجين يبقي محدوم كويس ويطلع ميه ميه معاكي
غطيه باسترتش واتركيه يخمر الا ان يتضاعف حجمك
نبتدي نشكله ونحشية ونصعه وجهه في الماء بالنسكافه ونطلعه نضعه في السمسم ونعمل فيه فتحات بالمقص ونتركة يخمر مرة اخري وندخله فرن ساخن علي درجة حرارة ٢٠٠الا ان يحمر الوجهه ويقدم بالهنا والشفا
لمتابعة اشهي واجمل الوصفات تابعوني
wafaahosni😜😂😂👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👌👇
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى
كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...
-
بيكاتا لوبزا مقدم من الشيف محسن المعماري مدة التحضير 10دقائق مدة الطهي 20 دقيقه المقادير 350 غم صدور دجاج 1 بصله 2 ملعقة مشروم 1م...
-
كتب / حمدى محمد فرش الميك اب ايه الفرش الى لازم تكون عندك قبل ما اقولكو اشكال الفرش واستخدماتها هقولكو انوعها علشان تعرفو الفرق واستخ...
-
ميادة مرزوق كتب : حمدى محمد ميادة مرزوق فنانه متميزة فى فنون التجميل والميكاب تحدثت ميادة قائلة : انا اسمي ميادة محمد ...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق