الجمعة، 7 سبتمبر 2018
الشيف حسن كمال واروع مايقدم طاجن اللحم
طاجن لحم مقدم من الشيف/حسن كمال حسين مدة التحضير 45 دقيقة ومدة الطهى 60 دقيقة
المقادير
كيلولحمة مقطعة مكعبات
2 ثمرة بطاطس مقطعة مكعبات
باذنجان رومي مقطع مكعبات
ثمرتين جزر مقطع مكعبات
2 ثمرة بصل متقطع حلقات او جوانح
3 قص توم مهروس
كوبايتين عصير طماطم متصفية
معلقتين صلصة طماطم متدوبة في كوباية ونص ماية
ملح وفلفل اسود وبهارات
فصين مستكة
معلقة سمنة
ورق لورى
طريقة التحضير:
حطي السمنة في حلة غويطة وسيحي فيها المستكة
ثم حمري فيها اللحمة شوية لغاية ما تتشرب مايتها ويبقى لونها بني
شيلي اللحمة في طبق خارجي
حمري البصل مكان اللحمة لغاية ما يبقى لونه اصفر
ضيفي الثوم لغاية ما الاتنين يبقى لونهن دهبي
ثم حطي الخضار والتوابل وقلبيهم كويس مع البصل والثوم المتحمرين لغاية ما الخضار ياخد من لون وطعم البصل
هاتي طاجن الفخار او البايركس حطي نص الخضار وبعدين اللحمة وبعدين نص الخضار التاني
حطي الصلصة والطماطم فوق الخضار وغطيه بالفويل او الغطا الفخار ودخليه الفرن على حرارة متوسطة لغاية ما اللحمة تستوي
شيلي الغطا وشغلي الشواية عشان الوش يتحمر وبعدين قدميه والف هنا
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى
كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...
-
بيكاتا لوبزا مقدم من الشيف محسن المعماري مدة التحضير 10دقائق مدة الطهي 20 دقيقه المقادير 350 غم صدور دجاج 1 بصله 2 ملعقة مشروم 1م...
-
كتب / حمدى محمد فرش الميك اب ايه الفرش الى لازم تكون عندك قبل ما اقولكو اشكال الفرش واستخدماتها هقولكو انوعها علشان تعرفو الفرق واستخ...
-
ميادة مرزوق كتب : حمدى محمد ميادة مرزوق فنانه متميزة فى فنون التجميل والميكاب تحدثت ميادة قائلة : انا اسمي ميادة محمد ...
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق