الجمعة، 7 سبتمبر 2018

الشيف حسن كمال واروع مايقدم طاجن اللحم

طاجن لحم مقدم من الشيف/حسن كمال حسين مدة التحضير 45 دقيقة ومدة الطهى 60 دقيقة المقادير كيلولحمة مقطعة مكعبات 2 ثمرة بطاطس مقطعة مكعبات باذنجان رومي مقطع مكعبات ثمرتين جزر مقطع مكعبات 2 ثمرة بصل متقطع حلقات او جوانح 3 قص توم مهروس كوبايتين عصير طماطم متصفية معلقتين صلصة طماطم متدوبة في كوباية ونص ماية ملح وفلفل اسود وبهارات فصين مستكة معلقة سمنة ورق لورى طريقة التحضير: حطي السمنة في حلة غويطة وسيحي فيها المستكة ثم حمري فيها اللحمة شوية لغاية ما تتشرب مايتها ويبقى لونها بني شيلي اللحمة في طبق خارجي حمري البصل مكان اللحمة لغاية ما يبقى لونه اصفر ضيفي الثوم لغاية ما الاتنين يبقى لونهن دهبي ثم حطي الخضار والتوابل وقلبيهم كويس مع البصل والثوم المتحمرين لغاية ما الخضار ياخد من لون وطعم البصل هاتي طاجن الفخار او البايركس حطي نص الخضار وبعدين اللحمة وبعدين نص الخضار التاني حطي الصلصة والطماطم فوق الخضار وغطيه بالفويل او الغطا الفخار ودخليه الفرن على حرارة متوسطة لغاية ما اللحمة تستوي شيلي الغطا وشغلي الشواية عشان الوش يتحمر وبعدين قدميه والف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...