السلام عليكم ورحمةالله
مين بقه هيدعلنا من قلبه
#ميلفيه
#مقادير عجينة الميل فيل او الملفيه او المانفيه اوعجينة الألف ورقه
@واحدكيلو دقيق مش شديد علي ربع كيلو زيت وماء للعجين بحيث يكون العجينة طرية بس مبتلزقش يعني تشرب ميتها وبعدين نفردهاعلي الرخامه ونجيب كيلو زبده بيضاء نباتي ونفردها في نص العجينه ونطبق عليها العجين من الجمبين ونبنط نفرد خالص ونطبق علي اربعة خمس بنط بين كل بنطه وبنطه عشر دقايق العجينه تريح وبعدين نفرد العجينه خالص ونقطع مقاس الصاج ونخرمها بعجله المانفيه اوبأي حاجة ونخبز علي نار200درجة حتي تأخذ اللون الدهبي وتطلع تبرد ونخد طبقه وندهنهامربى علي الجمب المخرم ونقلب عليهاطبقه تانية ويبقي في صاج تحتهاوصاج من فوق وتدخل مكبس الي اونحط عليهاحاجة تقيله ونبيتها حتي يمسك الطبقتين وبعدكده نزوقها شيكولاته اومربى اوجيليهات ونقطعهاوبألف هناوشفنا
#شيف_حسين
مين بقه هيدعلنا من قلبه
#ميلفيه
#مقادير عجينة الميل فيل او الملفيه او المانفيه اوعجينة الألف ورقه
@واحدكيلو دقيق مش شديد علي ربع كيلو زيت وماء للعجين بحيث يكون العجينة طرية بس مبتلزقش يعني تشرب ميتها وبعدين نفردهاعلي الرخامه ونجيب كيلو زبده بيضاء نباتي ونفردها في نص العجينه ونطبق عليها العجين من الجمبين ونبنط نفرد خالص ونطبق علي اربعة خمس بنط بين كل بنطه وبنطه عشر دقايق العجينه تريح وبعدين نفرد العجينه خالص ونقطع مقاس الصاج ونخرمها بعجله المانفيه اوبأي حاجة ونخبز علي نار200درجة حتي تأخذ اللون الدهبي وتطلع تبرد ونخد طبقه وندهنهامربى علي الجمب المخرم ونقلب عليهاطبقه تانية ويبقي في صاج تحتهاوصاج من فوق وتدخل مكبس الي اونحط عليهاحاجة تقيله ونبيتها حتي يمسك الطبقتين وبعدكده نزوقها شيكولاته اومربى اوجيليهات ونقطعهاوبألف هناوشفنا
#شيف_حسين
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق