كريم كراميل
مقدم من الشيف المميز /بلال بدر
يلا هنتكلم علي #بلح_الشام
#كريم_كراميل
#لقمة _القاضي
يلا حضرو ورقه وقلم ومرايه وخلو بالكو معايه
اولا
الكريم كراميل
اك حليب
8بيضات
اربعه فانيلا
بشر برتقاله
ربع ك سكر علي نصفين
مدة التحضير والطهي نصف ساعه
الطريقه
يوضع نصف السكر في طاسه ومعلقتين ميه
حتي يغمق لونه مش اوي حتي لا يمرر
ويسكب في بايركس او فورمة الكريم كراميل وحزاري لمسه
يصرب البض جيدا لمة عشرة دقايق معي نصف كمية السكر والفنيلا وبشر الليمون حتي ينقطع خيط البيض الزلال يعني
ويضاف اللبن دافئ
ويصفي ويضاف علي الكراميل السكر المحروق
زيوضع في صينيه اكبر منه في حمام مياه
ويوضع بالفرن حتي يحمر الوجه ويختبر بالسكيه ويقلم بعد ذاللك
اما لقمة القاضي
نصف ك دقيق
ظرف خميره فوريه
كوب ونصف مياه دافيه
معلقة ملح
معلقتين سكر
وتوضع في مكان دافئ
حتي تختمر
ويجهز شربات
كوبان سكر معي كوب ميه ونصف ليمونه وظرف فانيلا
ويكون بارد
وبيجهز طاسة زيت غزير
ويسخن وتقطع العجينه بمعلقه صغيره
وتبلل بالزيت
وتحمر وتوضع في الشربات فورا
اما بلح الشام
كوبان دقيق
ثلاث بيضات
معلقة ذبده
معلقة بيكنج بودر
معلقة ملح معلقتين سكر اثنين فانيلا
يسخن الميه حتي الغليان والذبده وتقلب
الدقيق بالميه حتي تسير عجينه وتبرد ونخلط البيض واحده تلو الاخري
حتي تتجانس وباقي المقادير
وتوضع بكيس كريم شانتيه وبلبله كبيره
وتسوي علي مرتين مره بيضه ومره اخري تحمر وب ذاللك الشربات نفس الشربات اللي شرحته تحياتي وعايز رايكم بجد وقريبا الحلويات الشرقيه انتظروني
كتبت
مقدم من الشيف المميز /بلال بدر
يلا هنتكلم علي #بلح_الشام
#كريم_كراميل
#لقمة _القاضي
يلا حضرو ورقه وقلم ومرايه وخلو بالكو معايه
اولا
الكريم كراميل
اك حليب
8بيضات
اربعه فانيلا
بشر برتقاله
ربع ك سكر علي نصفين
مدة التحضير والطهي نصف ساعه
الطريقه
يوضع نصف السكر في طاسه ومعلقتين ميه
حتي يغمق لونه مش اوي حتي لا يمرر
ويسكب في بايركس او فورمة الكريم كراميل وحزاري لمسه
يصرب البض جيدا لمة عشرة دقايق معي نصف كمية السكر والفنيلا وبشر الليمون حتي ينقطع خيط البيض الزلال يعني
ويضاف اللبن دافئ
ويصفي ويضاف علي الكراميل السكر المحروق
زيوضع في صينيه اكبر منه في حمام مياه
ويوضع بالفرن حتي يحمر الوجه ويختبر بالسكيه ويقلم بعد ذاللك
اما لقمة القاضي
نصف ك دقيق
ظرف خميره فوريه
كوب ونصف مياه دافيه
معلقة ملح
معلقتين سكر
وتوضع في مكان دافئ
حتي تختمر
ويجهز شربات
كوبان سكر معي كوب ميه ونصف ليمونه وظرف فانيلا
ويكون بارد
وبيجهز طاسة زيت غزير
ويسخن وتقطع العجينه بمعلقه صغيره
وتبلل بالزيت
وتحمر وتوضع في الشربات فورا
اما بلح الشام
كوبان دقيق
ثلاث بيضات
معلقة ذبده
معلقة بيكنج بودر
معلقة ملح معلقتين سكر اثنين فانيلا
يسخن الميه حتي الغليان والذبده وتقلب
الدقيق بالميه حتي تسير عجينه وتبرد ونخلط البيض واحده تلو الاخري
حتي تتجانس وباقي المقادير
وتوضع بكيس كريم شانتيه وبلبله كبيره
وتسوي علي مرتين مره بيضه ومره اخري تحمر وب ذاللك الشربات نفس الشربات اللي شرحته تحياتي وعايز رايكم بجد وقريبا الحلويات الشرقيه انتظروني
كتبت
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق