مين هيدعلنا من قلبه
#لينزا
#مدةالتحضير/٢٠دقيقة
#مدةالخبيز/٢٠دقيقة
#المقادير والطريقه
لصاج 40في60
كيلو زبده صفرا على كيلو سكر بودرة و6بيضات ومعلقه صغيرة فانيليا ونضربهم في المضرب او يدوي نفورهم ونضيف كيلو ونص دقيق وربع كيلو جوزهند ومعلقه صغيرة بيكنج بودر ونعجنهم كويس وندهن الصاج بتاعنا سمنه ونفرد نص العجينه او التلتين منها في الارضيه ونكون محضرين المهلبيه #مقاديرها
كيلوالا ربع لبن على النار وعليه اربع معالق سكركبار ونسيبه يغلي وربع كيلو لبن ندوب فيه 3معالق نشا كبار ونقلبهم على اللبن لما يغلي ونقلب لحد ماتبدأ قوامها يتقل ونطفي ونسبها تبرد ونقلبها على العجينه اللي في الصاج ونفردهابس منقفلش الحواف نسبها عشان لما نسقي شربات تشرب ونجيب باقي العجينه لو هشه نعملها بالكيس الحلواني ونخطط من فوق المهلبيه ولو شدت شويه ننسمها دقيق ونبرمها بأدينا ونخطط من فوق ونزينها بالكريز او اي مكسرات ونخبز على نار180درجه لحد ماتتحمر وتطلع تخد رشه شربات خفيف حوالي نص كيلو ونسبها تبرد وبألف هنا
تحياتي
#ابوعبدالله
#لينزا
#مدةالتحضير/٢٠دقيقة
#مدةالخبيز/٢٠دقيقة
#المقادير والطريقه
لصاج 40في60
كيلو زبده صفرا على كيلو سكر بودرة و6بيضات ومعلقه صغيرة فانيليا ونضربهم في المضرب او يدوي نفورهم ونضيف كيلو ونص دقيق وربع كيلو جوزهند ومعلقه صغيرة بيكنج بودر ونعجنهم كويس وندهن الصاج بتاعنا سمنه ونفرد نص العجينه او التلتين منها في الارضيه ونكون محضرين المهلبيه #مقاديرها
كيلوالا ربع لبن على النار وعليه اربع معالق سكركبار ونسيبه يغلي وربع كيلو لبن ندوب فيه 3معالق نشا كبار ونقلبهم على اللبن لما يغلي ونقلب لحد ماتبدأ قوامها يتقل ونطفي ونسبها تبرد ونقلبها على العجينه اللي في الصاج ونفردهابس منقفلش الحواف نسبها عشان لما نسقي شربات تشرب ونجيب باقي العجينه لو هشه نعملها بالكيس الحلواني ونخطط من فوق المهلبيه ولو شدت شويه ننسمها دقيق ونبرمها بأدينا ونخطط من فوق ونزينها بالكريز او اي مكسرات ونخبز على نار180درجه لحد ماتتحمر وتطلع تخد رشه شربات خفيف حوالي نص كيلو ونسبها تبرد وبألف هنا
تحياتي
#ابوعبدالله
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق