اسم الوصفه:السويسرول
مقدم من : شيف حسنى محروس
مده التحضير : 20 دقيقة
مده التسويه: 25دقيقة
المكونات:
5 اصفر بيض
50 جم سكر = 2ملعقه كبيره
5 جم فانيليا=1ملعقة صغيرة
75 جم دقيق=2/1 كوب
25 جم كاكاو= 1ملعقة كبيره
25 جم كورن فلور=1ملعقة كبيره
(المارينج)
5 ابيض بيض
5 جم ملح=1ملعقة صغيرة
50 جم سكر=2 ملعقة كبيره
(الحشو)
100 جم كريم شانتيه بودر=2/1 كوب
250 مل ماء مثلج= 1كوب
(التوبينج)
كريمه مخفوقه
شربات خفيف بارد
شيكولاته ساده سايحه
الطريقه:
لعمل السويسرول
فى الميكسرخفق اصفر بيض
وفانيليا وسكرونخفقهم مع
بعض لحد ما يكونه كريمى
-فى بوله نخلط الدقيق وكاكاو والنشا ونضع الخليط عليه
ونخفقهم مع بعض ونخلطهم
مع بعض جيدا
لعمل المارينج
فى الميكسر نخفق بيض البيض وملح مع السكر(نضيف السكر حبه حبه) ونضيف الخليط ونخفقهم مع بعض من تحت لفوق
-فى صاج مدهون سمن ونضع
عليها ورق زبدة ونصب السويسرول ونساوى يكون بسمك 2\1 سم
- وندخل الصاج الفرن على 220 درجه لمدة 12 دقيقه وعندما
يخرج من الفرن نضغط عليها
بصاج تانى علشان يكون سوى
واحد) واول ما يخرج نلفه فى فوطه (حتى لا ينشف)
للعمل الحشو
فى الميكسر نضيف الكريم
شانتيه وماء مثلج ونخفقهم مع
بعض حتى الحصول على
كريم شانيته ويتضاغف حجمه
- ونحضر السويسرول وندهنه شربات خفيف بارد ونض
عليها كريم شانيته ونفرده
ونلفها ورل
ونفلها فى ورق زبدة رول
وندخله الثلاجه تتجمد
شويه ولمه يتجمد نقطعها
ونعملها على شكل جذع شجرة
ونلصقها بكريم شانتيه وفى كيس حلوانى نضع كريم شانيته
ونزين بى السويسرول على شكل جزع شجرة ونعمل اوراق الشجرة من الشيكولاته
وتقدم وبالف هنا وشفا
مقدم من : شيف حسنى محروس
مده التحضير : 20 دقيقة
مده التسويه: 25دقيقة
المكونات:
5 اصفر بيض
50 جم سكر = 2ملعقه كبيره
5 جم فانيليا=1ملعقة صغيرة
75 جم دقيق=2/1 كوب
25 جم كاكاو= 1ملعقة كبيره
25 جم كورن فلور=1ملعقة كبيره
(المارينج)
5 ابيض بيض
5 جم ملح=1ملعقة صغيرة
50 جم سكر=2 ملعقة كبيره
(الحشو)
100 جم كريم شانتيه بودر=2/1 كوب
250 مل ماء مثلج= 1كوب
(التوبينج)
كريمه مخفوقه
شربات خفيف بارد
شيكولاته ساده سايحه
الطريقه:
لعمل السويسرول
فى الميكسرخفق اصفر بيض
وفانيليا وسكرونخفقهم مع
بعض لحد ما يكونه كريمى
-فى بوله نخلط الدقيق وكاكاو والنشا ونضع الخليط عليه
ونخفقهم مع بعض ونخلطهم
مع بعض جيدا
لعمل المارينج
فى الميكسر نخفق بيض البيض وملح مع السكر(نضيف السكر حبه حبه) ونضيف الخليط ونخفقهم مع بعض من تحت لفوق
-فى صاج مدهون سمن ونضع
عليها ورق زبدة ونصب السويسرول ونساوى يكون بسمك 2\1 سم
- وندخل الصاج الفرن على 220 درجه لمدة 12 دقيقه وعندما
يخرج من الفرن نضغط عليها
بصاج تانى علشان يكون سوى
واحد) واول ما يخرج نلفه فى فوطه (حتى لا ينشف)
للعمل الحشو
فى الميكسر نضيف الكريم
شانتيه وماء مثلج ونخفقهم مع
بعض حتى الحصول على
كريم شانيته ويتضاغف حجمه
- ونحضر السويسرول وندهنه شربات خفيف بارد ونض
عليها كريم شانيته ونفرده
ونلفها ورل
ونفلها فى ورق زبدة رول
وندخله الثلاجه تتجمد
شويه ولمه يتجمد نقطعها
ونعملها على شكل جذع شجرة
ونلصقها بكريم شانتيه وفى كيس حلوانى نضع كريم شانيته
ونزين بى السويسرول على شكل جزع شجرة ونعمل اوراق الشجرة من الشيكولاته
وتقدم وبالف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق