الأربعاء، 1 أغسطس 2018

الحواوشي الاسكندراني
أولا العجينه:  نخلط حوالي 4كوب دقيق كبار وملعقه صغيره ملح وربع ملعقه سكر وملعقه كبيره خميره فوريه و3ملاعق قشطه انا بحوشها من وش اللبن ونعجن باللبن كويسه وتبقي عجينه طريه جميله ف إيدك كدا مش بتلزق ونقرصها حسب العدد اللي عوزاه كور كدا ونسيبها تخمر نص ساعه علي اما تعملي الحشوه
ثانيا الحشوه:نصف كيلو لحمه مفرومه عليهم 4بصلات مفرومين و4فلفل كبار و2فلفل حامي حسب الرغبه و2طماطم مقطعين صغير جدا وتشيلي منهم اي ميه وعليهم بقي بهارات ملح ،فلفل،توم بودر وبصل بودر،وبهار لحمه وبشرة جوزة الطيب واي بهار عندك يمشي مع اللحمه وممكن بردك كيس خلطة الحواوشي كنور وتقلبي كل المكونات كويس جدا مع بعض وتفردي العجينه بالنشابه وتحشي واحد واحده وتقفليها زي القطايف كدا وتضغطي عليها بشوكه من الطرف بتعطي شكل حلو وتدهني صنيه زيت خفيف وترصيه فيها وتجيبي بيضه وشوية لبن صغننين وفلفل اسود وتضربيهم كويس وتدهني وش  الحواوشي وتدخليه الفرن ع الرف الوسطاني لما يحمر من تحت تفتحي الشويه عشان الوش يحمر.
والف هنا وشفا😂😂😍😍
احبكم ف الله💖💖💖

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...