الجمعة، 24 أغسطس 2018

الفتة بلحم الضاني مقدمه من الشيف /وفاء حسني

صباح الخير عليكوا وكل سنة وانتو طيبين طريقة عمل الفتة المصري باللحمة الضاني واللحم العجالي الطريقة: كيلو من لحم الخروف كيلو من اللحم العجالي نصف كيلو من الرز المصري ملح وفلفل ومستكة وجوزة الطيب وحبهان وورق لورا لتر من عصير الطماطم راس توم مفروم تلات معالق من الخل تلات معالق سمن بلدي تلات معالق زيت ذرة تلات ارغفه عيش ابيض شامي اولا نضع معلقة سمن ومستكه علي النار اول ما تسيح انزل ببقية التوابل واللحم ونشوحهم مع بعض وننزل عليهم بالماء المغلي ونتركهم حتي تمام النضج رز الفتة نعمله بطريقة مميزة ونعلي التيست بتاعه ازاي بقي سمن علي زيت في حلة علي النار وفص مستكة يسيح ننزل عليه معلقك صغيرة توم يدوب يدبل وننزل عليهم بمعلقة خل صغيرة وبعدين الرز ونشوحهم مع بعض ووننزل عليهم بمرق اللحم او بميكس من مرق اللحم والماء المغلي لو المرق دسم لكل كوب رز كوب مرق ونسويهم علي النار في الاول مار عاليه واول ما يغلي نهدي النار نحضر بقي صوص الفتة نشوح معلقة كبيرة توم في زيت وسمن وننزل عليهم بالخل وعصير الطماطم ولما يتسبكوا ننزل عليهم بكوب مرق العيش نقطعة مكعبات صغير ونشوحة في معلقة سمن وننزل عليهم بصوص الطماطم اللي عملناه ونشوح معلقة توم وننزل عليهم بالخل وكوبين مرق ونسقي بيهم العيش المحمص وننضعهم في قالب التقديم وعليهم الرز وصوص الفتة وحمري اللحم وضعية فوق الفتة او ضعيها مسلوقة وعليهم رشة فلفل اسمر ويقدم بالهنا والشفا مع تحياتي wafaahosni👏🏻👏🏻👏🏻👌👇

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

باقى القليل من الزمن ع موعد إنطلاق مهرجان مصر للفن والجمال الموسم الثاني برئاسة الأستاذ /أحمدشوقى

  كتبت الاعلاميه د/نورا الشرقاوى  قريبا موعدانطلاق الموسم الثاني للمهرجان  وأكد رئيس المهرجان احمد شوقى ان الحضور مجاني محاضرات مجانيه لتوعي...